27 Φεβ

Γιατί το responsive web design είναι σήμερα απαραίτητο

Ακόμα και αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τον όρο “Responsive Design” το πιθανότερο είναι να το έχετε δει στην πράξη. Σε απλά λόγια δεν είναι τίποτα άλλο από τη δημιουργία ενός website τόσο ευέλικτου που αλλάζει την εμφάνισή του ανάλογα με το μέγεθος της οθόνης του χρήστη. Αποτελεί αναγκαιότητα αυτής της εποχής, εάν αναλογιστεί κανείς το φαινόμενο των multiple screens, της χρήσης δηλαδή του internet από διαφορετικές συσκευές (άρα και διαφορετικές οθόνες) κατά τη διάρκεια της ημέρας από έναν χρήστη.

Σκεφτείτε τι γνώμη σχηματίζετε για ένα website όταν το επισκέπτεστε από το κινητό σας και η πλοήγηση αλλά και η χρήση του είναι αρκετά δύσκολη λόγω του ότι αυτό έχει δημιουργηθεί για να προβάλλεται σωστά μόνο σε υπολογιστές.

Σίγουρα το responsive web design θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στον κόσμο του web design τα επόμενα χρόνια, καθώς όλα τα websites από τα απλά WordPress sites μέχρι και τα πιο σύνθετα websites που είναι φτιαγμένα από πιο ‘βαριές’ web εφαρμογές, όπως το Magento, έχουν ανάγκη να προβάλλονται σωστά σε όλους τους τύπους οθονών. Επομένως, το responsive design κάνει το website σας ισχυρότερο.

Διαβάστε ακόμα: O απόλυτος δείκτης επιτυχίας μια ιστοσελίδας

Ας δούμε το γιατί αναλυτικότερα:

Αποτελεί Best Practice στο web design

Είτε στο mobile, είτε στο tablet, είτε στο desktop browser, τα responsive design sites έχουν ένα URL και τον ίδιο κώδικα, κάνοντάς το πιο φιλικό στις μηχανές αναζήτησης βοηθώντας τες να ανιχνεύουν και να κατατάσσουν το περιεχόμενο καλύτερα. Επιπλέον, η ίδια η Google χαρακτηρίζει το responsive design ως best practice.

Ένα website για όλες τις συσκευές

Δεν υπάρχει πλέον λόγος να έχετε δύο εκδόσεις για το ίδιο website, μία για τα κινητά και μία για τους υπολογιστές, καθώς έτσι δημιουργείται αρκετές φορές σύγχυση στους επισκέπτες.. Με το responsive design, οι χρήστες μπορούν να έχουν ένα σταθερό user experience, καθώς η ιστοσελίδα σας αναδιατάσσει τα στοιχεία της και αλλάζει το μέγεθός της για να ταιριάζει με το μέγεθος της οθόνης του χρήστη. Η πλοήγηση και η αναγνωσιμότητα παραμένουν άθικτες.

Ενισχύει το SEO

Oι προσπάθειες για το SEO μπορεί να είναι χρονοβόρες. Δεν είναι λοιπόν πολύ καλύτερο να συγκεντρώσετε τις προσπάθειές σας σε μια ιστοσελίδα απ’ ότι σε δύο (εάν συζητάτε για μια επιπρόσθετη mobile ιστοσελίδα); Υπάρχουν διαφορετικές τεχνικές για το SEO όταν έχουμε να κάνουμε με mobile, αλλά αυτές μπορούν κάλλιστα να ενσωματωθούν σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα.

Διαβάστε ακόμα: Πέντε συμβουλές για να αναβαθμίσετε την ιστοσελίδα σας

Ευκολία συντήρησης

Όταν κάνετε συχνές αναβαθμίσεις στην ιστοσελίδα σας, κάτι το οποίο σας συνιστούμε να κάνετε, είναι πολύ πιο εύκολο να αναβαθμίζετε ένα site απ’ ότι δύο.

Χαμηλό κόστος

Όπως προαναφέραμε, η λογική στο responsive web design είναι να έχουμε ένα website που θα εμφανίζεται σωστά παντού. Αντί να ξοδεύετε χρόνο και χρήματα στο να δημιουργήσετε μια mobile έκδοση της ιστοσελίδας σας, καλό θα ήταν να σκεφτείτε ξανά το responsive web design

Είναι λοιπόν απαραίτητο να σιγουρευτείτε ότι το website σας είναι φιλικό προς τις mobile συσκευές. Σταματήστε να χάνετε conversions και γενικότερα επισκέψεις στο website σας και μην αγνοείτε άλλο τoυς mobile χρήστες.

Αν θέλετε να μείνετε ενήμεροι με όλα όσα αφορούν το internet marketing, γραφτείτε τώρα στο Newsletter της EtherLogic. Αν χρειάζεστε βοήθεια για να προωθήσετε την εταιρεία σας στο διαδίκτυο, επικοινωνήστε μαζί μας!

Γιώργος Καλαϊτζής

Μοιραστείτε το

Leave a reply

15 − 15 =